Siyez Propolis
MELLA PANDİSPANYA MİKSİ SİYEZLİ ve LUBECA WEISSE SCHOKO %33 ile çalışılmış
Pandispanya (6 x 22 çember ölçüsü):
- MELLA PANDİSPANYA MİKSİ SİYEZLİ : 0,200 kg
- Yumurta : 0,140 kg
- Su : 0,045 l
- Toplam Ağırlık : 0,385 kg
- Karıştırma Süresi : 5– 7 dakika
- Uygulama : Tüm malzemeler orta devirde çırpılarak, çembere doldurulur. Fırın sıcaklığı: 175 – 185 °C
- Fırın Sıcaklığı: 175 – 185 °C
- Pişirme Süresi : Yaklaşık 30 dakika
Propolis Krema (%10 Propolis & Polen):
- LUBECA WEISSE SCHOKO %33 : 0,175 kg
- MELLA COOKING CHEF : 0,160 kg
- Tereyağı : 0,025 kg
- Propolis : 0,020 kg
- Polen : 0,030 kg
- Tam Yağlı Süt : 0,050 l
- Toplam Ağırlık : 0,460 kg
- Uygulama : MELLA COOKING CHEF ısıtılır ve LUBECA WEISSE SCHOKO %33 ve tereyağı eklenerek karıştırılır. Farklı bir kapta önceden ısıtılmış süt içerisine, propolis ve polen çözdürülüp ilk karışıma yedirilir ve karışım soğumaya bırakılır. +5 / +15°C aralığında kullanılır.
Elma Dolgu
- Küp Dilim Elma : 0,175 kg
- MELLA COOKING CHEF : 0,080 kg
- Tereyağı/Margarin : 0,030 kg
- Jelatin Kitlesi : 0,025 kg
- Su/Bal : 0,050 l
- Toplam Ağırlık : 0,360 kg
- Uygulama : MELLA COOKING CHEF ısıtılıp bal ve tereyağı ilave edilir, 1 - 2 dakika bu karışım 70 - 80 °C ısıda dinlendirilir. Farklı bir kapta ısıtılmış küp dilimi elma bu karışıma ilave edilerek 3 - 4 dakika 70 - 80 °C ısıtılmaya devam edilir. Jelatin kitlesi ilave edilerek soğumaya bırakılır. Arzu edi- len şekilde kullanılır.