Quark Tiramisu

GOLDEN PANDİSPANYA MİKSİ KAKAOLU ve LUBECA WEISSE SCHOKO %29, MELLA MAESTRO ile çalışılmış

Quark Tiramisu

Pandispanya

  • GOLDEN PANDİSPANYA MİKSİ KAKAOLU : 0,500 kg
  • Yumurta : 0,350 kg
  • Su : 0,100 l   
  • Toplam Ağırlık : 0,950 kg

 

  • Karıştırma Süresi : 5– 7 dakika
  • Uygulama : Tüm malzemeler hızlı devirde çırpılarak, 25x25x6 cm kalıpta pişirilir.
  • Fırın Sıcaklığı : 175 – 185 °C
  • Pişirme Süresi : Yaklaşık 15 dakika

Krema

  • LUBECA WEISSE SCHOKO %29 : 0,200 kg
  • MELLA MAESTRO : 0,200 l
  • Tereyağı : 0,035 kg
  • Quark : 0,175 kg
  • Jelatin : 0,010 kg
  • Süt : 0,050 l   
  • Toplam Ağırlık : 0,670 kg
  • Uygulama : MELLA MAESTRO ısıtılır, LUBECA WEISSE SCHOKO %29 ve tereyağı eklenerek karıştırılır. Oda sıcaklığına soğutulan karışıma quark ve süt içerisinde çözdürülmüş jelatin ilave edilerek uygulamaya hazır hale getirilir.

Espresso Şurup

  • Espresso : 0,100 l
  • Esmer Şeker : 0,100 kg
  • Su : 0,150 l   
  • Toplam Ağırlık : 0,350 kg

 

  • Uygulama : Espresso, şeker ve su karıştırılarak oda sıcaklığında uygulamaya hazır hale getirilir. Kakaolu pandispanyalar 3 pat olacak şekilde kesilir. Her pata uygulama sırasında espresso şurubu dökülür. Hazırlanan quark krema, her katın arasına eşit şekilde dağıtılarak, birbiri üzerine 3 kat ‘’pandispanya – krema’’ dizilimi tiramisu kalıbı içerisinde hazırlanır ve üzeri kakao ile dekore edilir. 4 – 6 saat (+4) dolapta dinlendirilerek servis edilir.

 

 

İREKS GIDA SANAYİ A.Ş. | Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi İsmet Paşa Mahallesi 4. Sokak No:5 59510 Kapaklı / Tekirdağ TÜRKİYE

Tel: +90 282 758 20 20 | Fax: +90 282 758 21 21 | ireks@ireks.com.tr | www.ireks.com.tr

RenkliKalem.com

Reçeteyi İndir