Labne Peynirli Markiz

MELLA COCOSNOW MİKSİ, MELLA GOURMET WHIP, LUBECA WEISSE SCHOKO %29 ve MELLA MILKY KREMA ile çalışılmış

Labne Peynirli Markiz

(5x16 cm çember için)

Kek Hamuru

  • MELLA COCOSNOW MİKSİ : 1,000 kg
  • Yumurta : 0,500 kg
  • Sıvı Yağ : 0,200 kg
  • Su : 0,225 l  
  • Toplam Ağırlık : 1,925 kg

 

  • Karıştırma Süresi : 5 – 7 dakika, yüksek devirde 
  • Fırın Sıcaklığı : 190 °C – 200 °C
  • Pişirme Süresi : 25 – 30 dakika

Fıstık Dolgu

  • Şeker : 0,375 kg
  • Fıstık : 0,250 kg
  • Yumurta Beyazı : 0,300 kg
  • Nişasta : 0,020 kg
  • Toplam Ağırlık : 0,945 kg

 

  • Fırın Sıcaklığı : 160 °C
  • Pişirme Süresi : Yaklaşık 20 dakika
  • Uygulama :  Şeker, fıstık ve yumurta beyazı ısıtılır ve nişasta eklenerek karıştırılır. Hazırlanan hamur 16 cm Ø ebatlarında 2 adet çemberin içine dökülerek pişirilir.

Labne Krema

  • MELLA GOURMET WHIP : 0,300 kg
  • LUBECA WEISSE SCHOKO %29 : 0,200 kg
  • MELLA MILKY KREMA MİKSİ : 0,100 kg
  • Su : 0,100 l
  • Labne Peyniri : 0,250 kg
  • Yaprak Jelatin : 0,008 kg
  • Toplam Ağırlık : 1,135 kg

 

  • Uygulama : MELLA GOURMET WHIP ısıtılır, LUBECA WEISSE SCHOKO %29, jelatin eklenerek karıştırılır ve soğumaya bırakılır. Ardından MELLA MILKY KREMA MİKSİ su ile çırpılır. Hazırlanan krema, ganaj ve labne peyniri homojen yapı oluşuncaya kadar karıştırılır. Hazırlanan MELLA COCOSNOW  taban için kesilir ve ilk taban üzerine labne krema dökülür. Daha sonra pişirilmiş olan fıstıklı dolgu kremanın üzerine yerleştirilir ve tekrar labne krema dökülür. Kek üzerine sıkma torbası ile labne krema uygulanarak dekorlanır.
     

İREKS GIDA SANAYİ A.Ş. | Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi İsmet Paşa Mahallesi 4. Sokak No:5 59510 Kapaklı / Tekirdağ TÜRKİYE

Tel: +90 282 758 20 20 | Fax: +90 282 758 21 21 | ireks@ireks.com.tr | www.ireks.com.tr

RenkliKalem.com

Reçeteyi İndir