Jaconte Green Velvet

MELLA GREEN VELVET MİKSİ ile çalışılmış

Jaconte Green Velvet

(5x22 cm çember için)

Kek Hamuru

  • MELLA GREEN VELVET MİKSİ : 1,000 kg
  • Yumurta : 0,500 kg
  • Sıvı Yağ : 0,200 kg
  • Su : 0,225 l  
  • Toplam Ağırlık : 1,925 kg

 

  • Karıştırma Süresi : 5 – 7 dakika, yüksek devirde 
  • Fırın Sıcaklığı : 190 °C – 200 °C
  • Pişirme Süresi : 25 – 30 dakika

Fıstıklı Mousse

  • LUBECA WEISSE SCHOKO %29 : 0,230 kg
  • Esmer Şeker : 0,230 kg
  • Yumurta Sarısı : 0,100 kg
  • Yumurta Beyazı : 0,100 kg
  • MELLA MAESTRO (çırpılmış) : 0,400 kg
  • PASTAROM PASTE PISTACIO : 0,050 kg
  • Yaprak Jelatin : 0,025 kg
  • Toplam Ağırlık : 1,135 kg

 

  • Uygulama : LUBECA WEISSE SCHOKO %29 eritilir. Daha sonra yumurta sarısı şeker miktarının yarısı eklenerek çırpılır ve çikolataya eklenir. Ardın-dan yumurta beyazı ile kalan şeker miktarı çırpılarak oluşturulan me-reng karışıma eklenir. Çırpılmış MELLA MAESTRO, PASTAROM PASTE PISTACIO ile jelatin karışıma eklenir ve homojen yapı oluşana kadar karıştırılır. Hazırlanan kekler 3 parçaya kesilir, çemberin taba-nına ilk parça koyulur ve üzerine fıstıklı mousse dökülür. Aynı işlem 3 kat oluşacak şekilde tekrarlanır. Daha sonra dondurulan kekler çem-berden çıkarılarak dekorlanır. 
     

İREKS GIDA SANAYİ A.Ş. | Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi İsmet Paşa Mahallesi 4. Sokak No:5 59510 Kapaklı / Tekirdağ TÜRKİYE

Tel: +90 282 758 20 20 | Fax: +90 282 758 21 21 | ireks@ireks.com.tr | www.ireks.com.tr

RenkliKalem.com

Reçeteyi İndir