Hindistan Cevizi

IVORY COAST %55, SNC/SG %10-KAKAOLU FINDIK KREMASI ve WEISSE SCHOKO %29 ile çalışılmış

Kek Tabanı: 

  • IVORY COAST %55 : 1,000 kg
  • SNC/SG %10 - KAKAOLU FINDIK KREMASI : 0,200 kg
  • Hindistan Cevizi : 0,200 kg
  • Toplam Ağırlık : 1,400 kg

 

  • Karıştırma Süresi : 2 – 3 dakika
  • Uygulama : IVORY COAST %55 eritilir, daha sonra SNC/SG %10 – KAKAOLU FINDIK KREMASI ve hindistan cevizi eklenerek karıştırılır. Hazırlanan karışım 9 Ø cm çember kalıplara dökülür ve yaklaşık 30 dakika +4°C’ de bekletilir. Kek tabanı donduktan sonra hindistan cevizine batırılarak dekorlanır. 

Krema Dolgusu

  • LUBECA WEISSE SCHOKO %29 : 1,000 kg
  • Tereyağı : 0,600 kg
  • Yumurta Sarısı : 0,200 kg
  • Süt : 1,000 l  
  • MELLA WHIP : 0,300 kg
  • Hindistan Cevizi : 0,100 kg
  • Toplam Ağırlık : 2,800 kg

 

  • Karıştırma Süresi : 3 dakika
  • Uygulama : Süt, tereyağı kaynatılır, ardından kaynatılmış karışımın içerisine WEISSE CHOCO %29 ve yumurta sarısı ilave edilerek yaklaşık 15 dakika blender ile karıştırılır. Karışım bir gün +4°C bekletildikten sonra MELLA WHIP ilave edilerek çırpılır ve daha sonra hindistan cevizi ilave edilir. Yarım dünya silikon kalıplarında hazırlanan çikolata toplarının içerisine krema ilave edilir ve orman meyveleri ile süslenir. Daha önceden hazırlanmış ve hindistan cevizine batırılmış yuvarlak tabanların üzerine koyulur.
     

İREKS GIDA SANAYİ A.Ş. | Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi İsmet Paşa Mahallesi 4. Sokak No:5 59510 Kapaklı / Tekirdağ TÜRKİYE

Tel: +90 282 758 20 20 | Fax: +90 282 758 21 21 | ireks@ireks.com.tr | www.ireks.com.tr

RenkliKalem.com

Reçeteyi İndir