IVORY COAST %55, SNC/SG %10-KAKAOLU FINDIK KREMASI ve WEISSE SCHOKO %29 ile çalışılmış
Kek Tabanı:
IVORY COAST %55 : 1,000 kg
SNC/SG %10 - KAKAOLU FINDIK KREMASI : 0,200 kg
Hindistan Cevizi : 0,200 kg
Toplam Ağırlık : 1,400 kg
Karıştırma Süresi : 2 – 3 dakika
Uygulama : IVORY COAST %55 eritilir, daha sonra SNC/SG %10 – KAKAOLU FINDIK KREMASI ve hindistan cevizi eklenerek karıştırılır. Hazırlanan karışım 9 Ø cm çember kalıplara dökülür ve yaklaşık 30 dakika +4°C’ de bekletilir. Kek tabanı donduktan sonra hindistan cevizine batırılarak dekorlanır.
Krema Dolgusu
LUBECA WEISSE SCHOKO %29 : 1,000 kg
Tereyağı : 0,600 kg
Yumurta Sarısı : 0,200 kg
Süt : 1,000 l
MELLA WHIP : 0,300 kg
Hindistan Cevizi : 0,100 kg
Toplam Ağırlık : 2,800 kg
Karıştırma Süresi : 3 dakika
Uygulama : Süt, tereyağı kaynatılır, ardından kaynatılmış karışımın içerisine WEISSE CHOCO %29 ve yumurta sarısı ilave edilerek yaklaşık 15 dakika blender ile karıştırılır. Karışım bir gün +4°C bekletildikten sonra MELLA WHIP ilave edilerek çırpılır ve daha sonra hindistan cevizi ilave edilir. Yarım dünya silikon kalıplarında hazırlanan çikolata toplarının içerisine krema ilave edilir ve orman meyveleri ile süslenir. Daha önceden hazırlanmış ve hindistan cevizine batırılmış yuvarlak tabanların üzerine koyulur.