Gluten Free Cake - Blonde

SPONGE CAKE MIX-GLUTEN-FREE & WHITE CARAMEL ile çalışılmış

  • SPONGE CAKE MIX-GLUTEN-FREE: 1,000 kg
  • Yumurta:  0,800 kg
  • Su:  0,150 l   
  • Toplam ağırlık: 1,950 kg

 

  • Çırpma süresi: 8 dakika
  • Uygulama: Tüm malzemeler birlikte orta devirde karıştırılır ve 800 gramlık baklava tepsilerine dökülüp pişirilir.
  • Fırın Sıcaklığı: 180 – 190 °C
  • Pişirme Süresi: yaklaşık 25 dakika

Krema dolgusu

  • WHITE CARAMEL:  1,000 kg
  • Tereyağı:  0,600 kg
  • Yumurta Sarısı: 0,200 kg
  • Süt:  1,000 l   
  • Toplam Ağırlık: 2,800 kg

 

  • Karıştırma Süresi: 3 dakika
  • Uygulama: Süt, tereyağı ve yumurta sarısı beraber kaynatılır, ardından kaynatılmış karışımın içerisine çikolata ilave edilerek yaklaşık 15 dakika blender ile karıştırılır.  Karışım bir gün buzdolabında bekletildikten sonra 1 kg kremaya 300 gram MELLA WHIP ilave edilerek çırpılır.
  • Fırın Sıcaklığı: 170 – 180 °C    
  • Pişirme Süresi: Yaklaşık 25 dakika
  • Uygulama: Kek ortadan enlemesine İki eşit parçaya kesilir. İlk katın üzerine krema sürülür ve frambuaz parçacıkları koyulur. Üzerine ikinci kat koyulur ve krema ile kapatılır. Üzeri isteğe göre süslenir.

 

Hindistan cevizli kaplama sos
 

  • LUBECA WEISSE SCHOKO: %29 0,300 kg
     
  • MELLA GOURMET WHIP:  0,500 kg
     
  • Hindistan cevizi: 0,100 kg
     
  • Jelatin: 0,020 kg
     
  • Toplam ağırlık: 0,920 kg

 

  • Uygulama: MELLA GOURMET WHIP ısıtılır, LUBECA WEISSE SCHOKO %29, jelatin ve Hindistan cevizi ilave edilerek karıştırılır.  Hazırlanan sos ile turtalar görseldeki gibi dekore edilir
     

İREKS GIDA SANAYİ A.Ş. | Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi İsmet Paşa Mahallesi 4. Sokak No:5 59510 Kapaklı / Tekirdağ TÜRKİYE

Tel: +90 282 758 20 20 | Fax: +90 282 758 21 21 | ireks@ireks.com.tr | www.ireks.com.tr

RenkliKalem.com

Reçeteyi İndir