Ekşili Chia Ekmeği (LIEVITO MADRE)

REX CHIA ve LIEVITO MADRE ile çalışılmış

  • Buğday Unu : 5,000 kg
  • REX CHIA  : 5,000 kg
  • LIEVITO MADRE : 0,400 kg
  • Su, yaklaşık : 6,750 l  
  • Toplam ağırlık : 17,150kg

 

  • Yoğurma süresi : 3 + 10 dakika
  • Hamur sıcaklığı : 27 °C – 28 °C
  • 1. Fermantasyon : 30 dakika,
  • Hamur ağırlığı : Mevcut olan ekmek kalıplarına veya isteğe göre ayarlayınız
  • Ara dinlendirme : 15 dakika,
  • İşleme şekli : Somun
  • 2. Fermantasyon : Yaklaşık 18-22 saat oda sıcaklığında
  • Fırın sıcaklığı : 240˚C’de ekmek fırına verilir, buhar verildikten sonra sıcaklık 210˚C’ye düşürülür
  • Pişirme süresi : 27 - 35 dakika
  • Topping : Kabak çekirdeği içi (yumuşatılmış), Darı ezmesi, susam (9:2:1)
  • Uygulama : Hamur yoğurulduktan sonra bir kabın içine alınıp, 30 dakika boyunca dinlendirilmeye bırakılır, dinlendirilen hamur gramajlarında kesilip ara dinlendirmeye bırakılır, ara dinlendirme tamamlandıktan sonra  işlenip pa-salara alınıp, oda sıcaklığında 18-22 saat fermante edilir ,tek bıçak atılıp fırına verilir
     

İREKS GIDA SANAYİ A.Ş. | Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi İsmet Paşa Mahallesi 4. Sokak No:5 59510 Kapaklı / Tekirdağ TÜRKİYE

Tel: +90 282 758 20 20 | Fax: +90 282 758 21 21 | ireks@ireks.com.tr | www.ireks.com.tr

RenkliKalem.com

Reçeteyi İndir