Chia Poğaça

REX CHIA ile çalışılmış

  • Buğday unu : 3,200 kg
  • REX CHIA : 1,800 kg
  • Margarin : 3,000 kg
  • Yumurta : 0,750 kg
  • Şeker : 0,500 kg
  • Kabartma tozu : 0,100 kg
  • Tuz : 0,150 kg
  • Maya : 0,190 kg
  • Süt yaklaşık : 0,800 l   
  • Toplam ağırlık : 10,490 kg

 

  • Yoğurma süresi : 3 + 5 dakika, spiral yoğurucu
  • Hamur sıcaklığı : 36 – 38 °C
  • 1. Fermantasyon : 10 – 15 dakika
  • Hamur ağırlığı : 0,090 – 0,100 kg
  • Ara dinlendirme : 15 dakika
  • İşleme şekli : Üçgen 
  • Uygulama: Hamur yoğrulduktan sonra belirtilen gramajda kesilir ve yuvarlanır. Yuvarlanmış hamur parçaları üzeri ezilerek içine kaşar ilave edilir. Hamur parçaları üçgen olarak kapatılır. Işlenmiş hamur parçaları üzerine yumurta sarısı sürülerek topping karışımına batırılır. 
  • Topping : Beyaz susam, keten tohumu, ayçekirdek içi, kabak çekirdeği içi karışımı
  • 2. Fermantasyon : 60 dakika
  • Fırın sıcaklığı : 190 °C
  • Pişirme süresi : 18 dakika
  • Genel bilgi : Pişmiş ürünler afiyetle yenir. 
     

İREKS GIDA SANAYİ A.Ş. | Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi İsmet Paşa Mahallesi 4. Sokak No:5 59510 Kapaklı / Tekirdağ TÜRKİYE

Tel: +90 282 758 20 20 | Fax: +90 282 758 21 21 | ireks@ireks.com.tr | www.ireks.com.tr

RenkliKalem.com

Reçeteyi İndir