Ballı Limonlu Pasta

IREKS PANDİSPANYA MİKS YULAFLI ile çalışılmış

Ballı Limonlu Pasta

Reçete, 3 adet pasta içindir (18 cm x 5 cm çember)

  • IREKS PANDİSPANYA MİKSİ-YULAFLI : 0,750 kg
  • Yumurta : 0,525 kg
  • Su : 0,175 l
  • Toplam ağırlık : 1,450 kg

 

  • Karıştırma süresi : 5 - 6 dakika orta devirde
  • Hamur ağırlığı : İsteğe göre
  • Fırın sıcaklığı : 180 °C – 190 °C
  • Pişirme süresi : 35 dakika

Bal limon krema

  • MELLA CUSTARD KREMA : 0,500 kg
  • MELLA MAESTRO : 0,375 l
  • Su : 1,000 l
  • Limon : 0,025 kg
  • Bal : 0,100 kg
  • Toplam ağırlık : 2,000 kg
  • Karıştırma süresi : 4 – 6 dakika orta devirde

 

Limon Disk

  • GOLDEN DOLGU KREMA LİMON : 0,400 kg
  • MELLA MAESTRO : 0,400 kg
  • LUBECA WEISSE SCHOKO %29 : 0,400 kg
  • Jelatin : 0,010 kg
  • Toplam ağırlık : 0,580 kg

 

  • Uygulama : MELLA MAESTRO, MELLA CUSTARD KREMA ve su birlikte karıştırılır. Daha sonra limon ve bal ilave edilerek homojen yapı elde edilene kadar karıştırmaya devam edilir.  MELLA MAESTRO ısıtılır, LUBECA WEISSE SCHOKO %29,  GOLDEN KREMA DOLGU LİMON ilave edilir ve karıştırılır. Jelatin ila-ve edilerek silikon kalıba dökülür ve dondurulur. İstenilen şekilde de-kor için kullanılır.  Pandispanya 3 eşit parçaya bölünür. Her bir pasta için 2 taban kullanılır. Her katın üzerine krema sürülür. Daha sonra üzerine limonlu disk yerleştirilir. Kenarları krem şanti ile sıvandıktan sonra Hindistan cevizi ile dekorlanır.
     

İREKS GIDA SANAYİ A.Ş. | Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi İsmet Paşa Mahallesi 4. Sokak No:5 59510 Kapaklı / Tekirdağ TÜRKİYE

Tel: +90 282 758 20 20 | Fax: +90 282 758 21 21 | ireks@ireks.com.tr | www.ireks.com.tr

RenkliKalem.com

Reçeteyi İndir