Ballı Limonlu Pasta
IREKS PANDİSPANYA MİKS YULAFLI ile çalışılmış
Reçete, 3 adet pasta içindir (18 cm x 5 cm çember)
- IREKS PANDİSPANYA MİKSİ-YULAFLI : 0,750 kg
- Yumurta : 0,525 kg
- Su : 0,175 l
- Toplam ağırlık : 1,450 kg
- Karıştırma süresi : 5 - 6 dakika orta devirde
- Hamur ağırlığı : İsteğe göre
- Fırın sıcaklığı : 180 °C – 190 °C
- Pişirme süresi : 35 dakika
Bal limon krema
- MELLA CUSTARD KREMA : 0,500 kg
- MELLA MAESTRO : 0,375 l
- Su : 1,000 l
- Limon : 0,025 kg
- Bal : 0,100 kg
- Toplam ağırlık : 2,000 kg
- Karıştırma süresi : 4 – 6 dakika orta devirde
Limon Disk
- GOLDEN DOLGU KREMA LİMON : 0,400 kg
- MELLA MAESTRO : 0,400 kg
- LUBECA WEISSE SCHOKO %29 : 0,400 kg
- Jelatin : 0,010 kg
- Toplam ağırlık : 0,580 kg
- Uygulama : MELLA MAESTRO, MELLA CUSTARD KREMA ve su birlikte karıştırılır. Daha sonra limon ve bal ilave edilerek homojen yapı elde edilene kadar karıştırmaya devam edilir. MELLA MAESTRO ısıtılır, LUBECA WEISSE SCHOKO %29, GOLDEN KREMA DOLGU LİMON ilave edilir ve karıştırılır. Jelatin ila-ve edilerek silikon kalıba dökülür ve dondurulur. İstenilen şekilde de-kor için kullanılır. Pandispanya 3 eşit parçaya bölünür. Her bir pasta için 2 taban kullanılır. Her katın üzerine krema sürülür. Daha sonra üzerine limonlu disk yerleştirilir. Kenarları krem şanti ile sıvandıktan sonra Hindistan cevizi ile dekorlanır.