GOLDEN PANDİSPANYA MİKSİ KAKAOLU ve LUBECA WEISSE SCHOKO %29, MELLA MAESTRO ile çalışılmış
Pandispanya
GOLDEN PANDİSPANYA MİKSİ KAKAOLU : 0,500 kg
Yumurta : 0,350 kg
Su : 0,100 l
Toplam Ağırlık : 0,950 kg
Karıştırma Süresi : 5– 7 dakika
Uygulama : Tüm malzemeler hızlı devirde çırpılarak, 25x25x6 cm kalıpta pişirilir.
Fırın Sıcaklığı : 175 – 185 °C
Pişirme Süresi : Yaklaşık 15 dakika
Krema
LUBECA WEISSE SCHOKO %29 : 0,200 kg
MELLA MAESTRO : 0,200 l
Tereyağı : 0,035 kg
Quark : 0,175 kg
Jelatin : 0,010 kg
Süt : 0,050 l
Toplam Ağırlık : 0,670 kg
Uygulama : MELLA MAESTRO ısıtılır, LUBECA WEISSE SCHOKO %29 ve tereyağı eklenerek karıştırılır. Oda sıcaklığına soğutulan karışıma quark ve süt içerisinde çözdürülmüş jelatin ilave edilerek uygulamaya hazır hale getirilir.
Espresso Şurup
Espresso : 0,100 l
Esmer Şeker : 0,100 kg
Su : 0,150 l
Toplam Ağırlık : 0,350 kg
Uygulama : Espresso, şeker ve su karıştırılarak oda sıcaklığında uygulamaya hazır hale getirilir. Kakaolu pandispanyalar 3 pat olacak şekilde kesilir. Her pata uygulama sırasında espresso şurubu dökülür. Hazırlanan quark krema, her katın arasına eşit şekilde dağıtılarak, birbiri üzerine 3 kat ‘’pandispanya – krema’’ dizilimi tiramisu kalıbı içerisinde hazırlanır ve üzeri kakao ile dekore edilir. 4 – 6 saat (+4) dolapta dinlendirilerek servis edilir.